Painin uusi olympiadi on alkanut suomalaisittain loistavissa merkeissä.

Tiistaina vapaapainija Henri Seleniuksen tuoma 23-vuotiaiden EM-kisojen pronssi saa tänään jatkoa ainakin yhden mitalin verran, kun Petra Olli painii illalla loppuottelussa naispainin sarjassa 63 kg. Mitaliin on mahdollisuus myös toisella Suomen naispainijalla kun Janika Vakkila painii illalla sarjan 53 kg pronssiottelussa.

Olli kaatoi semifinaalissa Venäjän Maria Kuznetsovan selvin 5-0 lukemin. Sitä ennen kaatuivat myös vastustajat Bulgariasta sekä Azerbaidzanista. Ollin vastustaja illan loppuottelussa on Tsekin Adela Hanzlickova.

63 kg:
Petra Olli – Yuliana Yaneva BUL 14-4
Petra – Elmira Gambarova AZE 5-2

Semifinaali: Petra – Maria Kuznetsova RUS 5-0

LOPPUOTTELU: Petra – Adela Hanzlickova CZE

Vakkila saa vastaansa illan pronssiottelussa Valko-Venäjän Katsiarina Pichkouskayan.

Petra Ollille EM-kulta olisi jo uran seitsemäs, sillä hänellä on aiemmilta vuosilta saavutettuna yksi aikuisten EM-kulta, yksi 23-vuotiaiden EM-kulta ja neljä juniorien EM-kultaa. Tänään saavutettava mitali on eri ikäluokissa Ollin painiuran 16. arvokisamitali. Vakkilalla on puolestaan aiemmilta vuosilta kaksi alle 17-vuotiaiden EM-mitalia.

Finaalitapahtuma alkaa Suomen aikaa klo 18:00 ja Vakkilan pronssiottelu painitaan heti ensimmäisenä otteluna. Ollin loppuottelu on ohi arviolta klo 19:30.

Otteluita voi seurata suorana kv. Painiliitto UWW:n kisasivuilta.

Lähde Suomen Painiliitto