Annemari Kiekaran (o.s. Sandell) kilpajuoksu-ura päättyy kesäkuun alussa Tukholman maratonille. Kiekara aikoo juosta kevään aikana kolme kilpailua ennen maratonia.

– Näin on ajateltu. Olisi kiva saada sellainen mukava lopetus uralle. Lopettamispäätös on kypsynyt tässä pikkuhiljaa, Kiekara sanoo.

Kiekaran tavoite Tukholmassa kesäkuun alussa on juosta alle Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) MM-kisarajan 2.45.00. Lontoon elokuisiin MM-kisoihin hän ei silti havittele. Suomen urheiluliiton MM-tulosraja 2.36.00 on liian kova.

– Realistinen tavoite Annemarilla on juosta sinne kahden tunnin ja 38-42 minuutin välimaastoon, arvioi juoksijan valmentaja ja aviomies Mika Kiekara.

Juoksija itse on samaa mieltä. Hän kävi talvella nenäoperaatiossa, eikä harjoittelu ole talven ja kevään aikana ollut aivan MM-kisojen vaatimusten tasolla.

– Se on ollut enemmän sellaista yhdessä tekemistä. Ei mitään huipputreenaamista, Kiekara sanoo.

Urallaan Kiekara on voittanut muiden muassa maastojuoksusta EM-kultaa, hopeaa ja pronssia sekä junioreiden maailmanmestaruuden ja yleisen sarjan MM-pronssia. Hänellä on nimissään myös 5000 ja 10000 metrin sekä puolimaratonin SE-ajat.

Lähde: Suomen Urheiluliiton verkkosivut