Classic ja EräViikingit ratkovat salibandyn Suomen mestaruuden 22.4. Helsingin Hartwall Areenalla.

EräViikingit sinetöi loppuottelupaikkansa dramaattisimmalla mahdollisella tavalla eli seitsemännen välierän jatkoajalla Miko Kailialan maalilla.

EräViikingit sai vapaalyönnin parhaasta laukaisusektorista, ja pallon saanut Jani Kukkola siirsi oikealle Miko Kailialalle, joka kiskaisi 1500-päisen yleisön riemuksi ratkaisun etuyläkulmaan.

Jo tie jatkoajalle oli täynnä draamaa, kun EräViikingit karkasi viimeisellä viisiminuuttisella 3-3-tasalukemista kahden maalin johtoon mutta SPV puristi ottelun viimeisellä minuutilla tasoihin. Mikko Kohonen nosti 5-5-tasoituksen vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria.

Toisen erän kiihkeä hetki koettiin sen puolivälissä. SPV:n Jari Hankkion maalivahdin kimpusta voimalla lattiaan tuupannut EräViikinkien Tommi Rosendahl passitettiin punaisella kortilla suihkuun, ja viiden minuutin ylivoimalla SPV käänsi 1-2-tappioaseman 3-2-johdokseen. Silloin astui kuitenkin esiin EräViikinkien illan hahmo Tom Strömsten.

Hallille vaihtomieheksi saapunut konkarihyökkääjä oli iskenyt jo kaksi maalia, ja alivoimalla hän pohjusti vielä Jukka Soinin laukoman 3-3-tasoituksen. Strömstenin illan kruunasi, että juuri hän oli se pelaaja, jonka rohkea haasto johti ottelun ratkaisseeseen vapaalyöntitilanteeseen.

Lähde: Salibandyliitto