Vladimir Klitshko on suoraselkäinen mies.

Nyrkkeilyn jättiläinen myöntää täysin, että viimeisin raskaan sarjan tappio Tyson Furylle oli miehen oma vika. Klitshkon rekordi on nyt 68 matsia, joista hän on voittanut 64.

– Se oli oma vikani, että hävisin Tysonille. Oma vikani on myös se, että olen neljästi hävinnyt, sanoo Klitshko Independent-lehdelle.

Fury löi äärivarovaisesti nyrkkeilleen Klitshkon marraskuussa vuonna 2015.

– En tehnyt tarpeeksi ja olin liian varovainen.

Klitshko olisi halunnut ehdottomasti uusinnan Furyn kanssa, mutta mittelöä ei koskaan saatu järjestettyä useista yrityksistä huolimatta. Lokakuussa 2016 Fury luopui kaikista tittelivöistään, sillä mies kärsi masennuksesta sekä alkoholi- ja huumeongelmasta.

– Olisin tarvinnut uusinnan Tysonia vastaan. Olin valmis, mutta se meni mönkään pari kertaa. Nyt on Anthony Joshuan vuoro. Olin pitkän aikaa mestari ja nyt minun on aloitettava alusta.

Klitshko on siis hävinnyt neljästi urallaan. Tilanne ei ole uusi.

– Se on tapahtunut ennenkin. Minut lyötiin ja minun oli tultava takaisin. Ihmiset unohtavat, että ei se aina ole ollut helppoa minullekaan. Minä vihasin tappiota ja vihaan sitä vieläkin.

Klitshkon ja Joshuan raskaan sarjaan MM-tittelimatsi nyrkkeillään 29. huhtikuuta 90 000 katsojaa vetävällä Webleyn stadionilla.