Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF suunnitteli Timanttiliigan osakilpailun keihäskilpailun järjestämistä Helsingissä, uutisoi Ilta-Sanomat.

Timanttiliiga on IAAF:n korkein yleisurheilusarja. IAAF pohti, että Helsingissä olisi heitetty kesällä miesten keihäskisa osana Roomassa 8. kesäkuuta pidettävää Timanttiliigan kilpailua.

– IAAF suunnitteli, että yhden Timanttiliigan osakilpailun miesten keihäs olisi järjestetty Helsingissä. Näin olisi kunnioitettu myös Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä, Timanttiliigan koordinaattori Petr Stastny sanoi Ilta-Sanomille.

Neuvottelut eivät kuitenkaan edenneet loppuun asti. Ilta-Sanomien mukaan Urheiluliitto ei halunnut, että Timanttiliiga olisi kilpaillut näkyvyydestä ja urheilijoista Paavo Nurmi Gamesin kanssa. Turussa kisataan Paavo Nurmi Games 13. kesäkuuta.

Paavo Nurmi Gamesissa on luvassa tasokas keihäskilpailu. Mukana ovat muun muassa Tero Pitkämäki ja Rion olympiakisojen neljä parasta: Saksan Thomas Röhler, Kenian Julius Yego, Trinidadin Keshorn Walcott ja Saksan Johannes Vetter.

Ilta-Sanomien uutinen löytyy täältä.