Tampereen Voimistelijoiden Minetit, Olarin Voimistelijoiden OVO Team, Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa sekä Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius varmistivat tänään sunnuntaina kisapaikkansa 26.-28.5. Helsingissä pidettäviin joukkuevoimistelun MM-kisoihin.

MM-kisapaikat ratkesivat lopullisesti tänään Voimistelun SM-kisoissa Jyväskylässä. Joukkuevoimistelun SM-kulta meni Tampereen Voimistelijoiden Minetit-joukkueelle (39,100), SM-hopeaa nappasi Olarin Voimistelijoiden OVO Team (38,700) ja SM-pronssi meni Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaalle (36,350).

Minettien kapteeni Ella Ratilainen oli todella tyytyväinen joukkueensa SM-kisasuoritukseen.

– Meillä oli ihan huikea fiilis ja todella hyvä tunnelma tehdä. Vielä pystytään parantamaankin ja MM-kisoihin lähdetään todella voittamaan, Ratilainen totesi.

Olarin Voimistelijoiden kapteeni Jenna Alavahtola oli niinikään tyytyväinen, mutta totesi treeniä vielä tarvittavan toukokuun loppua kohden mentäessä.

– Ihan hyvä fiilis on, mutta nostoa ei vieläkään saatu oikein menemään. Siihen panostetaan ja tullaan vielä saamaan sekin kuntoon, Alavahtola sanoi.

SM-pronssia ja MM-kisapaikan lunastanut Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaan Ella Flinkman totesi takana olleen kovan kauden, mutta suoritus meni sunnuntain osalta täysin nappiin.

– Suorituksemme oli tosi hyvä ja ilmaisullinen. MM-kisoihin on kaksi viikkoa aikaa, joten paljon kerkeää vielä tekemään. Mutta totta kai teemme parhaamme, että Suomi saisi siellä mahdollisimman hyvän sijoituksen, Flinkman totesi.

Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius-joukkue sai ilon kisata kotiyleisön edessä ja SM-kisojen 4.sija oli joukkueelle hyvä suoritus. MM-kisoihin Sirius matkaa hyvillä mielin.

– Sillä on merkitystä, että MM-kisat ovat kotimaassa. Suomalaisille tämä laji on niin iso ja tunnelma on varmasti taas aivan käsittämätön. Mutta kyllä meidänkin joukkueella on vielä parannettavaa, tarkkuutta ja yhtäaikaisuutta tarvitaan vielä, kapteeni Elina Natunen.

Joukkuevoimistelun nuorten sarjassa SM-kulta meni Tampereen Voimistelijoiden, Tapanilan Erän ja SC Vantaan Minetit Elite-joukkueelle (38,750). SM-hopeaa Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Teamille (38,300), SM-pronssi Pakilan Naisvoimistelijoiden Gloria Junioreille (35,000).

Tulokset:
Naisten sarja

1. Minetit, Tampereen Voimistelijat, 39,100
2. OVO Team, Olarin Voimistelijat, 38,700
3. Team Vantaa, Vantaan Voimisteluseura, 36,350

Kaikki tulokset löydät täältä.

Lähde: Suomen Voimisteluliitto