Dopingpannansa jälkeen kentille palannut venäläinen tennistähti Maria Sharapova on varmistanut paikkansa Wimbledonin legendaarisessa tennisturnauksessa.

Sharapova voitti Italian avoimissa avauskierroksella USA:n Christina McHalen 6-4, 6-2, voitto toi hänelle riittävästi rankingpisteitä Wimbledonia ajatellen.

Nyt hän pääsee ainakin turnauksen karsintaan, sillä jo tällä voitolla ranking nousee sijalta 211 sijalle 170. Suoraan pääsarjaan Sharapova selviää, jos pelaa itsensä Roomassa välieriin.

Ranskan avoimiin Sharapova sen sijaan tarvitsee villin kortin, sillä Rooman voitto ei tullut ajoissa Roland Garrosin turnausta ajatellen. Ranskan tennisliiton presidentti Bernard Giudicelli ei lupaa villiä korttia venäläiselle.

– Ainoat takuut, mitä olen hänelle antanut, on se, että lupasin ilmoittaa villin kortin kohtalosta hänelle etukäteen. Meillä ei ole mitään syytä kohdella Maria Sharapovaa eri tavalla kuin muita urheilijoita. Tulemme julkistamaan villit kortit tiistaina, Giudicelli sanoo IB Timesille.