Kaipolan Vireen Kristian Pulli ponnisti ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkituloksen 798 Weinheimin pituushyppykilpailussa Saksassa. Tulos toi kilpailussa kolmannen sijan. Pullin aiempi ennätys oli 792.

Pulli ponnisti ennätyksensä viidennellä kierroksella. Edellisen kierroksen hyppy kantoi 791. Hypyissä oli myötätuulta 0,5 ja 1,7 metriä sekunnissa.

– Kolme ensimmäistä hyppyä lähti lankun takaa. Sitten hyppy alkoi pikku hiljaa löytyä. Siinä oli koko ajan pientä pelailua tuulen kanssa, Pulli sanoi.

Viimeisen Pulli astui täpärästi yli. Se kantoi selvästi yli kahdeksan metriä.

– Oma ennätys oli minimitavoite tässä kilpailussa. Jätetään se kahdeksan metriä seuraavaan kilpailuun, Pulli veisteli.

Loisto-oloissa hypätyn kilpailun voitti Etelä-Afrikan Godfrey Mokoena tuloksella 819. Vasa IS:n Kristian Bäck oli kauden avauskilpailussaan kymmenes tuloksella 757. Se syntyi kolmannella kierroksella, mutta ei tuonut paikkaa jatkokierroksille.

Kankaanpään Seudun Leiskun Ville Myllymäki juoksi 100 metrin alkuerissä kauden kotimaisen kärkiajan 10,74 (+0,7 m/s).