Miesten lentopallomaajoukkueen viimeinen ottelu ennen tasan viikon päästä alkavia MM-karsintoja oli mainio.

Laajalla rintamalla peluutettu maajoukkue kaatoi hallitsevan MM-pronssimaan Saksan sen kotikentällä erin 2-3 (25-21, 24-26, 18-25, 25-23, 11-15).

Ottelu pelattiin Bochumin Rundsporthallessa. Tiistain ensimmäisen maaottelun Saksa voitti 3-1.

Suomen avaus ottelussa oli Mikko Esko, Antti Ropponen, Antti Siltala, Jan Helenius, Markus Kaurto, Tommi Siirilä ja Lauri Kerminen (L).

Sauli Sinkkonen tuli peliin toisessa erässä Siirilä paikalle. Kolmanteen erään passariksi Sammelvuo vaihtoi Eemi Tervaportin ja Niklas Seppäsen toiseksi yleispelaajaksi Heleniuksen tilalle. Elviss Krastins tuli peliin neljänteen erään Siltalan tilalle ja Miki Jauhiainen korvasi Kaurton. Eetu Pennanen kävi kentällä kahdessa viimeisessä erässä.

Antti Ropponen hyppäsi onnistuneesti hakkurin paikalle tehden Suomen korkeimman pistemäärän (15/+7) 50% hyökkäystehoilla. Elviss Krastins puolestaan teki pisteen jokaisesta mahdollisuudestaan ottelun kahteen viimeiseen erään (hyök 6/6).

Suomen hyökkäyspeli oli erittäin virheetöntä: koko viiteen erään suoria hyökkäysvirheitä tuli vain kuusi ja torjuntojakin Saksalle annettiin vain neljä. Suomen torjuntalukema oli mukava yksitoista ja ne jakautuivat peräti kahdeksalle miehelle.

Saksa jatkoi tiistailta tutusti erittäin kovalla hyppysyötöllä ja se toikin joukkueelle 11 ässäsyötön ohessa 32 syöttövirhettä. Suomen vastaavat lukemat olivat seitsemän ja 18.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

– Olimme tänään parempi torjunta-puolustusoukkue ehdottomasti, mutta isoin asia oli meidän hyökkäyspeli. Siinä miehet vastasivat huutoon ja pelasivat erittäin hyvin läpi koko ottelun. Virheitä tuli todella vähän ja onnistumisprosentti oli erittäin hyvä.

– Alussa olimme syöttö-vastaanottopelissä Saksaa perässä, mutta pikku hiljaa sekin osa-alue kääntyi meille.

– Tiettyjä asioita Suomi -niminen joukkue ei suttaa ja tänään oltiin niissä eilistä parempia. Koko tiimi sai pelata tänään ja olen tyytyväinen energiaan ja kaikkien yhteiseen työhön.

– Muistetaan kuitenkin, että edelleen on parannettavaa kaikessa. Joka ikinen hetki on tästä eteenpäin tärkeä kohti MM- karsintaturnausta.

Miesten MM-karsinnat pelataan Tsekeissä 24.-28.5. Maailmanliigaa pelataan puolestaan kesäkuussa Koreassa, Helsingissä sekä Egyptissä.