Ranskan avointen järjestäjiltä älytön päätös – ”Kuuluu maailman 20 parhaan joukkoon”

© Kuva: Getty Images

Maria Sharapovaa ei nähdä tänä vuonna Ranskan avoimissa. Peliesitystensä perusteella Sharapovan pitäisi ehdottomasti olla mukana Roland Garrosilla.

Venäläispelaaja ei saanut turnauksen järjestäjältä villiä korttia turnaukseen. Ranskan tennisliiton presidentti Bernard Giudicellin lausunto ei jättänyt paljoa arvailujen varaan.

– Villit kortit myönnetään pelaajille, jotka ovat olleet loukkaantuneita, ei niille, jotka ovat olleet dopingpannassa, Giudicelli totesi.

Sharapovan tilanne on puhuttanut paljon. Nainen kärsi 15 kuukauden kilpailukiellon meldoniumin käytöstä. Osa tennisyhteisöstä on sitä mieltä, että hän on jo rangaistuksena kärsinyt. Giudicellin kanta on toinen.

Pelillisesti Sharapova olisi ilman muuta kuulunut mukaan Ranskan avoimiin. Eri asiantuntijoiden varovaisten arvioiden mukaan venäläinen kuuluu jo nyt 20 parhaan pelaajan joukkoon, vaikka peliviikkoja on takana vasta viisi.

Roland Garrosilta puuttuu muitakin tähtiä. Serena Williams on poissa raskauden vuoksi ja kokenut Roger Federer päätti jättää turnauksen väliin levon vuoksi. Sharapova olisi varmasti vetänyt paikalle katsojia ja lisännyt mielenkiintoa turnausta kohtaan.

Nyt Sharapovan villi kortti menee jollekin sellaiselle pelaajalle, joka ei saanut 12 kuukauden aikana tarpeeksi rankingpisteitä ansaitakseen suoran paikan Ranskan avoimiin. Sharapova keräsi melkein tarvittavan määrän pisteitä – vain viidessä viikossa.

Sharapova loukkasi vasemman reitensä Rooman tennisturnauksessa ja joutui luovuttamaan ottelun kesken toisella kierroksella Mirjana Lucic-Baronia vastaan.

Eemeli Pienimaa