Rytmisen voimistelun välinefinaalit olivat tänään sunnuntaina Rebecca Gergalon (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) juhlaa. Gergalo voitti yhteensä 3 SM-kultaa ja yhden SM-hopean.

SM-kultaa Gergalo nappasi vanteella, pallossa sekä keiloissa. Nauhan mestaruus meni puolestaan Jouki Tikkaselle (Rekolan Raikas). Tikkasen saalis SM-kisoista oli yksi SM-kulta (nauha), kaksi SM-hopea (vanne ja keilat) sekä yksi SM-pronssi (pallo).

Gergalo itse oli tyytyväinen suorituksiinsa, vaikka urheilijan mielestä muutama pieni virhe tulikin. Hän kuitenkin iloitsi siitä, että pystyi virheistä huolimatta jatkamaan aina koreografiaansa.

– Ensimmäinen sija ei ole minulle se tärkein tavoite. Haluan saada paljon kokemusta ja kehittää itseäni. Haluan näyttää maailmalle kuinka vahvasti esiinnyn ja hallitsen tämän lajin, Gergalo sanoi.

Tikkasella oli suorituksessaan hieman epäonnea, kun vanne osui katossa olleeseen koripallotelineeseen kesken ohjelman.

– Pallossa tuli parissa helpossa liikkeessä joitain virheitä, joista vähennykset tehtiin, mutta vaikeat osuudet meni tosi hyvin. Nauhaan olin todella tyytyväinen, Tikkanen totesi.

Gergalo ja Tikkanen osallistuvat seuraavaksi naisten rytmisen voimistelun EM-kilpailuihin, jotka pidetään ensi viikolla Unkarin Budapestissä. Tikkasen ja Gergalon lisäksi sinne matkaa myös nuorten maajoukkue. Syksyllä, syyskuun loppupuolella, puolestaan on vuorossa lajissa MM-kisat, jotka pidetään Italiassa.

Kaikki tulokset löytyy täältä.

Tulokset:
Vanne
1. Rebecca Gergalo, Elise, 16,467
2. Jouki Tikkanen, Rekolan Raikas,14,917
3. Inessa Rif, Suomalainen Voimisteluseura Espoo, 14,817

Pallo
1. Rebecca Gergalo, Elise,16,250
2. Inessa Rif, Suomalainen voimisteluseura Espoo, 16,067
3. Jouki Tikkanen, Rekolan Raikas, 15,950

Keilat
1. Rebecca Gergalo, Elise, 15,200
2. Jouki Tikkanen, Rekolan Raikas, 15,117
3. Alesia Kolomainen, SC Vantaa, 15,050

Nauha
1. Jouki Tikkanen, Rekolan Raikas, 16,933
2. Rebecca Gergalo, Elise,15,633
3. Inessa Rif, Suomalainen voimisteluseura Espoo, 14,217

Lähde: Suomen Voimisteluliitto