Kuluvan kauden upeasti aloittanut Oona Orpana kilpailee seuraavaksi Itävallassa.

Viime aikojen kuumimpia nimiä suomalaisessa tenniksessä on ollut Orpana. Massakenttäkausi on alkanut Orpanan, 16, osalta loistavasti: huhtikuun saldona kahdesta Bulgariassa pelatusta kilpailusta oli kaksi loppuottelupaikkaa. Nuori suomalaislupaus jatkaa vahvaa kauttaan tällä viikolla Itävallan Villachissa pelattavassa ITF Juniors -turnauksessa.

Orpana lähtee Keski-Eurooppaan luottavaisin mielin, sillä onnistumiset ovat tuoneet lisää itsevarmuutta ja luottoa omaan peliin.

– Hyvillä fiiliksillä lähden kisoihin, kun pelini on sujunut viime aikoina. En ole asettanut itselleni mitään tulostavoitteita Itävallan kilpailuihin, vaan lähden pelaamaan ottelu kerrallaan ja tulosta tulee jos on tullakseen, Orpana kertoo.

Suomalaisen naistenniksen lupaavimpiin kykyihin kuuluva Orpana osallistuu tämän viikon Panaceo ITF Junior Cup 2017 -kilpailussa sekä kaksin- että nelinpeliin. Nelinpelissä suomalaisen parina on Tshekin Karolina Berankova.

Kaksinpelissä kovimmaksi vastustajakseen Orpana arvioi etukäteen juuri Berankovan, joka tullaan sijoittamaan kaavion ykköseksi. Orpanan urakka Itävallassa alkaa ainakin kaksinpelin osalta tiistaina.

Tällä viikolla pelattavan turnauksen jälkeen Orpanan ohjelmassa on vielä toinen kilpailu Itävallassa. Sitten suuntana on Pariisi ja legendaarinen Roland Garros. Ranskan avoimet on Orpanan uran ensimmäinen Grand Slam -turnaus.

Tyttöjen sarjassa karsintoihin osallistuva suomalaislupaus on mahdollisuudesta innoissaan.

– Tavoitteeni Ranskan avoimissa on pelata hyviä matseja ja nauttia kokemuksesta, Orpana toteaa.

Lähde: Tennis.fi