Lumilautailijat kokoontuivat Rukalle vapun jälkeen kauden viimeiselle yhteiselle leirille kuvamaan ensi vuoden joukkuekuvat sekä keskustelemaan tulevasta kaudesta, ja nyt on joukkueet on myös lyöty lukkoon.

Juuri päättyneellä kaudella lumilautamaajoukkueet menestyivät hienosti, joten suuria muutoksia ei olympiakaudelle ole luvassa. Palkintopallisijoituksia tuli MM-kisoista, maailmancupista sekä World Snowboard Tourilta, joten joukkueet näyttivät vahvaa osaamista.

– Pääpiirteissään A-maajoukkue pysyy samana kuin viime vuonna. Laajuutta riittää: todella kokenutta osastoa ja uutta, innokasta nuorisoa. Tuollainen porukka kehittää tosi hyvin itse itseään. Nuoret innostuvat, että pääsevät mukaan, ja se into tarttuu myös kokeneempiin laskijoihin. Siihen päästiin hyvin kiinni, ja tulostakin näyttäisi syntyvän, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

– Viime kaudelle lähdettiin sillä ajatuksella, että nuoria nostetaan joukkueeseen – ja samalla tiellä jatketaan. Rene (Rinnekangas) nousee nyt uutena nimenä ja hyvä niin. Nuorella miehellä on ollut hyvä kausi takana ja monta hyvää kautta sitäkin ennen. Viime kautena hän nousi onnistuneesti aikuisten puolelle, ja se tie jatkuu vastaisuudessakin. B-maajoukkueeseen nostetaan Partanen (Aleksi) ja Parkkisenniemi (Emmi), Koskinen jatkaa.

Päätavoitteena ensi kaudella on PeyongChangin olympialaiset Etelä-Koreassa. Ensin aloitetaan kausi maapaikkojen lisäämisellä sekä niiden säilyttämisellä, minkä jälkeen pakataan laudat kohti Koreaa. Lisäksi laskettavana on tukku muitakin isoja kisoja, kuten WST:n isot kisat, X Games ja Air & Stylen kisat, joten työtä riittää.

– Olympialaisten suhteen ollaan siinä tilanteessa, että jos karsinta menisi nyt poikki, meillä olisi miehissä slopessa ja big airissa täydet neljä paikkaa ja naisissa yksi sekä halfpipessä miehissä kaksi ja crossissa yksi. Vielä on kuitenkin suunnitelman mukaan kolme slope-kisaa, neljä big air -kisaa ja neljä halfpipe-kisaa jäljellä, joten tilanne voi vielä muuttua, Koskinen summaa.

A-maajoukkueessa kaudella 2017-2018 laskevat slopestyle- ja big air -laskijat Peetu Piiroinen, Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Ville Paumola, Kalle Järvilehto, Henna Ikola, Mikko Rehnberg ja uusi tulokas Rene Rinnekangas, halfpipe-laskija Markus Malin, crossia edustava Anton Lindfors sekä paralumilautailija Matti Suur-Hamari.

B-maajoukkueessa laskevat Axel Thelen, Kristiina Nisula, Ella Suitiala, nousun tekevä Emmi Parkkisenniemi sekä paluun tekevä Aleksi Partanen.

Nuorten maajoukkue julkistetaan syksyllä.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto