Suomen rytmisen voimistelun joukkue on voimistellut tänään Sofian maailmancup-osakilpailun finaaleissa.

Vanneohjelmallaan Suomi voimisteli pisteet 16,200 sijoittuen finaalissa 6./8. Naru-pallo -ohjelmasta joukkue sai puolestaan pisteet 15,300 ja sijoittui finaalin viidenneksi.

– Meillä oli hyvä kilpailuviikonloppu. 2-ottelun suorituksista jäi parantamisen nälkää, mikä näkyi pieninä virheinä, kun yritimme niin paljon onnistua tämän päivän suorituksissamme. Mutta saimme kansainväliseltä tuomaristolta palautetta, että olemme selvästi edistyneet kevään ensimmäisen kisan, maaliskuun alun Thiaisin Grand Prix’n jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa, joukkueen kapteeni Emma Rantala viestitti kilpailun jälkeen.

Suomen joukkueessa voimistelevat Siiri Joronen (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Elise), Ada Oikari (Elise), Juulia Vainio (Elise), Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura) sekä Emma Rantala (Voimistelu- ja Urheiluseura Elise – Järvenpää).

Joukkueen kapteeni Emma Rantala oli huhtikuussa 2016 mukana Rion olympiakarsinnoissa, jolloin Suomen joukkue jäi ensimmäiselle varasijalle olympiapaikkoja jaettaessa. Neljä joukkueen nykyisistä voimistelijoista siirtyi syksyllä Suomea kansainvälissä kilpailuissa edustaneesta nuorten joukkueesta naisten joukkueeseen. Joukkueen päätavoitteena on Tokion olympialaiset 2020.

Naisten joukkue nähdään seuraavan kerran Suomessa esiintymässä Voimistelun yhteisissä SM-kilpailuissa su 14.5. joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun finaalien yhteydessä Jyväskylässä.

Syksyn rytmisen voimistelun MM-mestaruuskilpailut 29.8.-3.9.2017 Italian Pesarossa tulee olemaan Suomen nuorelle joukkueelle ensimmäinen arvokilpailu nykyisellä kokoonpanollaan. MM-kilpailuun valittavat yksilövoimistelijat selviävät heinäkuussa.