Amerikkalaisen jalkapallon naisten maajoukkue Langleyssä, Kanadassa pelattaviin MM-kisoihin on valittu.

Mika Elorannan johtama valmennusryhmä teki valintansa viime viikonlopun Pajulahden leirin jälkeen. Suomi lähtee Kanadaan 45 pelaajan kokoonpanolla jatkamaan kaksissa edellisissä MM-kisoissa alkanutta arvokisamitaliputkeaan.

Eloranta johtaa joukkonsa luottavaisena Kanadaan. Joukkueessa on paljon kokemusta menestymisestä, mutta muun muassa vuoden 2015 Espanjan EM-kisoissa voittaneesta joukkueesta moni avainpelaaja ei nyt ole mukana. Myös pelillisiä muutoksia on tehty Elorannan syksyllä 2015 alkaneen päävalmentajakauden aikana erityisesti hyökkäykseen.

– Viime syksynä aloitettu uuden hyökkäyssysteemin sisäänajo on edennyt odotetusti, ja pelikirja alkaa olla jo lopullisessa muodossaan. Pelaajat ovat omaksuneet uuden pelitavan hienosti, joten viimeistelyleirin jälkeen uskon että olemme hyvässä iskussa, Eloranta kertoo.

Puolustuksessa muutos on pienempi.

– Puolustus on näyttänyt treeneissä todella hyvältä, ja varsinkin puolustuksen linjan aggressiivisuus. On ensisijaisen tärkeätä että pystymme hallitsemaan aloituslinjaa ja tätä kautta luomaan painetta vastustajien hyökkäyksille. Koordinaattori Toni Luomajoen puolustussysteemi on jo Espanjan kisoista tuttua, joten kauttaaltaan pitäisi puolustuksen olla todella iskukykyinen, Eloranta arvioi.

Suomi voitti pronssia sekä Tukholman MM-kisoissa 2010 että kotikisoissa Vantaalla 2013. Kaksi vuotta sitten Suomi eteni lähes näytöstyyliin Euroopan mestariksi. Nyt Suomea vastassa ovat Kanadan lisäksi hallitseva mestari Yhdysvallat, Australia, Meksiko sekä EM-kisojen hopeajoukkue Iso-Britannia.

– Kisat tulevat varmastikin olemaan kovimmat arvokisat, joissa Suomen naiset ovat koskaan esiintyneet. Suomen naisten jenkkifutiksen taso on ottanut harppauksia eteenpäin viimeisten vuosien aikana, joten uskon että olemme varteenotettava mitalimaa. Näin ollen tavoitteemme ei voi olla mitään muuta kuin finaalipaikka, Eloranta paaluttaa.

MM-kisat käynnistyvät 24. kesäkuuta, jolloin Suomi kohtaa avausottelussa Iso-Britannian. Ottelu on merkittävä kamppailu jatko-ohjelman kannalta, sillä voitolla Suomi välttäisi kohtaamasta USA:n toisella ottelukierroksella.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto