FC Barcelonan ja Espanjan maajoukkueesta tuttu jalkapallotähti Gerard Pique on heittänyt ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen.

Pique on ollut tällä viikolla seuraamassa Madridin ATP Mastersia. Pique on keskustellut Madridissa muun muassa ATP Tourin johtaja Chris Kermoden ja useiden pelaajien kanssa.

Piquen ehdotuksena on mullistaa kansainvälinen tennis. Nykyinen Davis Cup saisi jäädä historiaan, ja tilalle tulisi täysin uusi tenniksen World Cup.

Nykyisellään Davis Cupia pelataan kolmena peräkkäisenä päivänä helmikuussa, huhtikuussa, syyskuussa ja marraskuussa. Huippupelaajat eivät yleensä osallistu Davis Cupiin, vaan keskittyvät mieluummin isoihin turnauksiin.

Uuden hahmotelman mukaan World Cupissa olisi mukana 16 maata ja turnaus pelattaisiin läpi kerralla kymmenessä päivässä. Piquen idea on saanut laajalti kannatusta tennistähtien keskuudessa.

– Se on todella jännittävä idea. Se olisi todella hyväksi tennikselle. Tennis tarvitsee tuon kaltaisen kilpailun, maailmanlistan ykköspelaaja Andy Murray totesi Telegraphin mukaan.

Myös Rafael Nadal syttyy Piquen ajatukselle.

– World Cup olisi hieno ja erittäin mielenkiintoinen turnaus. Toivottavasti loistava aloite menee läpi, Nadal sanoi.

Novak Djokovic on kritisoinut Kansainvälisen tennisliitto ITF:n konservatiivista toimintaa. Serbipelaajan mukaan Davis Cup pitäisi uudistaa. World Cup olisi hyväksi koko lajille.

– Tennismaailmassa monia eri hallintoja ja useita järjestöjä, jotka kontrolloivat eri turnauksia. Kalenteri on mutkikas, mutta olen iloinen, että Gerardin kaltaisilla ihmisillä on aikaa ja halua tehdä tenniksestä parempaa, joten toivottavasti esitys jää elämään, Djokovic lausui.