Pitkäaikaisista jalkavammoista kuntoutunut Johanna Peiponen juoksi toisen kilpailunsa sitten viime kesän Amsterdamin EM-kisojen.

Rovaniemen Lappia edustava Peiponen pinkoi Limingalla maastojuoksun Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa miesten kanssa 5,7 kilometriä aikaan 18.45. Hän olisi sijoittunut miesten kilpailussa kahdeksanneksi.

Miesten mestariksi juoksi Limingan Niittomiesten Markku Nikkanen ajalla 17.12. Nikkanen sijoittui viikko sitten SM-puolimaratonilla viidenneksi.

– Suhteellisen hyvävauhtinen perusjuoksu. Näkee, että juoksu ei vielä irtoa helposti, mutta ei se juuri hapottanutkaan, valmentaja Aira Peiponen arvioi Johannan juoksua.

– Oli hyvä, että Johanna pääsi juoksemaan miesten kanssa. Siitä kautta juoksuun tuli vauhtia.

Kisa juostiin osin maantiellä, kun reittiä muutettiin olosuhteiden pakosta. Peiposen seuraava kilpailu on toukokuun 7. päivä Vierumäellä juosta SM-maastokilpailu, jossa tavoite on jatkaa kahden edelliskevään mestaruusputkea. Peiponen juoksi viime vuonna 10 000 metrillä Suomen naisten kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan 31.42,9.