Edes kylmä, tuulinen ja sateinen sää eivät olleet esteenä hyvälle tulokselle.

Pitkästä kansainvälisestä kilpailukiellostaan hiljattain vapautunut venäläinen Maria Lasitskene on palannut ryminällä huipulle.

Eugenen Timanttiliigan voiton jälkeen neutraalin lipun alla kilpaileva venäläinen yritti sunnuntaina kolme kertaa 2,04 metristä, mutta lopputulokseksi jäi kuitenkin parimetrinen ylitys Puolan Opolessa kansainvälisessä korkeushyppykisassa (uutinen).

– Kokemus ja tunnelma olivat ainutlaatuisia, vaikka sääolot olivatkin vaikeat, sanoo vuoden 2015 maailmanmestari uutistoimisto RIA Novostille.

– Ihan superia! Kaksi metriä on Opolen stadionennätys, ja siksi olen tyytyväinen. Urheilijan täytyy selviytyä kaikissa olosuhteissa, eikä mitään saa pelätä. Halusin tehdä jopa oman ennätykseni. Nyt voin lähteä hyvillä mielin Roomaan.

Venäläistähti jatkaa kilpailemista 8. kesäkuuta Rooman Timanttiliigassa, 11. kesäkuuta Hollannissa, 13. kesäkuuta Turussa ja 18. kesäkuuta Tukholman Timanttiliigassa.

Lasitskene oli todella pitkään pannassa, vaikka omasta mielestään hän on syytön. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki venäläisurheilijat kansainvälisistä kilpailuista marraskuussa 2015. Syynä oli saksalaisen ARD-kanavan paljastukset Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta, jotka johtivat Maailman antidopingneuvosto Wadan jatkotutkimuksiin ja venäläisurheilijoiden pannaan.