Korkeushypyn puolustava maailmanmestari Maria Lasitskene on huikeassa iskussa.

Neutraalin lipun alla kilpaileva venäläinen voitti jälleen korkeushyppykisan. Nyt ykkössija heltisi tasan kahden metrin ylityksellä Puolan Opolessa kansainvälisessä kisassa.

Lasitskene teki Opolen kisan ennätyksen ja päihitti kakkosen Tshekin Michaela Hruban kymmenellä sentillä. Kolmanneksi hyppäsi Tshekin Lada Pejchalova (1,86 m).

Viime viikolla Lasitskene (entinen Kutshina) voitti Eugenen Timanttiliigan korkeushypyn 203:n ylityksellä. Se on hänen ennätyksensä ulkoradoilla ja sivuaa hänen sisäratojen ennätystään, jonka hän ponkaisi viime talvena. Eugenessa 203 meni kolmannella.

Venäläistähti jatkaa kilpailemista 8. kesäkuuta Rooman Timanttiliigassa, 11. kesäkuuta Hollannissa, 13. kesäkuuta Turussa ja 18. kesäkuuta Tukholman Timanttiliigassa.

Lasitskene oli todella pitkään pannassa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki venäläisurheilijat kansainvälisistä kilpailuista marraskuussa 2015. Syynä oli saksalaisen ARD-kanavan paljastukset Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta, jotka johtivat Maailman antidopingneuvosto Wadan jatkotutkimuksiin ja venäläisurheilijoiden pannaan.