Maailman paras 800 metrin juoksija Caster Semenya joutuu painimaan tällä hetkellä opintojensa ja urheilemisen välillä, vaikka Lontoon MM-kilpailut häämöttävät jo.

Semenya on voittanut molemmat kauden Timanttiliigan kilpailut ja kellottanut jo kivikovan ajan 1.56,61. Urheilutieteitä North Westin yliopistossa Etelä-Afrikassa opiskeleva Semenya sanoo, että haasteita riittää.

– Edessä on hektisiä aikoja opintojeni parissa, joudun nyt istumaan tenteissä tosi paljon, sanoo USA:sta juuri palannut Semenya Sowetan Live -sivustolla.

– Itse asiassa yksi tentti on samana päivänä kuin Oslon Timanttiliiga, mutta teen sen myöhemmin. Minulla on enää vuosi aikaa valmistua, joten opintoihin on panostettava.

Opinnoista huolimatta juoksu on kulkenut. Semenya on hävinnyt päämatkallaan 800 metrillä viimeksi syyskuussa 2015. Voittoja on putkessa jo 26.

– On ollut hienoa juosta alkukaudesta kaikkein kovimpia vastaan Timanttiliigassa, se pitää minut hereillä. En voi menettää keskittymistäni hetkeksikään Kenian Margaret Wambuin ja Burundin Francine Niyonsaban kanssa.

Semenya voitti viime kesänä olympiakultaa Riossa.