Yhdeksänkertainen Ranskan avointen voittaja Rafael Nadal oli murskaavan ylivoimainen Ranskan avointen kolmannella kierroksella 25-vuotiasta georgialaista Nikoloz Basilashviliä vastaan.

Georgialainen selvisi juuri ennen Ranskan avoimia Lyonin turnauksessa aina välieriin asti. Nyt hänellä oli Ranskan avoimissa melkoinen vuori kiivettävänään, kun vastaan asettui yhdeksän kertaa turnauksen voittanut Nadal.

Georgialainen on ATP-listalla sijalla 63, mutta ero Nadaliin oli karmaiseva. Ottelu päättyi lukemin 6-0, 6-1, 6-0, koskaan aiemmin Nadal ei ole Ranskan avoimissa menettänyt ottelussa vain yhtä peliä.

– Pelasin ensimmäiset viisi peliä lähes täydellisesti, enkä tehnyt muutenkaan virheitä juuri lainkaan. En koskaan ajattele, että edessä on helppo peli, aina pelaan täydellisen tosissani ja haluan voittaa joka ikisen pisteen, se on ainoa tapa pelata, Nadal sanoi Eurosportilla.

Nadal ei ole hävinnyt turnauksessa vielä erääkään. Neljännellä kierroksella vastaan tulee 17:nneksi sijoitettu espanjalainen Roberto Bautista Agut.