Roger Federer on palannut.

Tenniksen maailmanlistan viidennellä sijalla majaileva sveitsiläinen voitti Hallen ATP-turnauksen loppuottelussa nuoren Alexander Zverevin selvästi erin 6–1 , 6–3. 20-vuotias saksalainen ei päässyt missään vaiheessa tosissaan kamppailemaan ottelun voitosta. Vuosi sitten Federer hävisi Hallen välierässä Zvereville.

Hallen-turnauksen voitto oli 35-vuotiaalle Federerille kaikkiaan yhdeksäs. Kukaan muu ei ole voittanut turnausta yhtä usein.

Federer näkee varmasti mielellään yhdeksännen Hallen-voiton hyvänä enteenä. Hän on nimittäin voittanut myös Wimbledonin toistaiseksi kahdeksan kertaa. Yhdeksännen Wimbledon-tittelin metsästys alkaa reilun viikon päästä maanantaina.

Loukkaantumisten aiheuttaman tauon jälkeen Federer on jättänyt massakenttäturnaukset väliin ja keskittynyt menestymään ruoholla – erityisesti Wimbledonissa. Nyt näyttää hyvältä. Federer ei hävinnyt Hallessa erääkään.

– Tämä on ollut vaikea vuosi, joka on sisältänyt paljon harjoittelua ja kuntoutusta. Olen todella iloinen, kun olen taas kehissä, Federer sanoi Reutersin mukaan.

– En tiedä, voitanko tätä turnausta enää koskaan, joten nautin tästä nyt kunnolla.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että matkallaan turnausvoittoon Federer voitti molemmat Zverevin veljekset. Federer kukisti vanhemman Zverevin veljeksistä eli Mischan turnauksen neljännesvälierässä.