© Kuva: Lentopalloliitto

Suomen lentisnaiset historialliseen temppuun Euroopan liigassa – ”Uskomattomia mimmejä”

Suomen naisten lentopallomaajoukkue teki Euroopan liigan historiaa voittamalla lohkovaiheen ilman ensimmäistäkään erätappiota.

Tapio Kangasniemen valmennettavat viimeistelivät ensimmäisen joukkueensa liigan historiassa tempun kaatamalla EM-kisoihin valmistautuvan Valko-Venäjän 3-0 (25-21, 25-23, 27-25).

Kahden viikon, ja tietysti jo sitä edeltäneen MM-karsintaviikon aikana, maajoukkue on kasvattanut erittäin suuten luoton omaan tekemiseensä. Se näkyi jälleen sunnuntaina Minskissä, kun joukkue nousi kaikissa kolmessa erässä takaa ohi erävoittoon.

Chyzhovka Areenalla nähtiin todella voitonhimoinen suomalaisjoukkue, joka jatkaa pelejään seuraavaksi Euroopan liigan mitalipeleissä.

– 1,5 kuukautta on tässä yhdessä mennyt ja ajatus voisi olla, että väsymys alkaa painaa. Pelattiin kuitenkin paras pelimme tänään. Uskomattomia mimmejä ovat, että virtaa riitti näin upeasti. Erien loput olivat jälleen meidän vahvuus. Se on tämän kovan pelirumban yksi plussalle menevä saldo, päävalmentaja Kangasniemi kiitteli.

Euroopan liigan välieriin selviää kolmen lohkon voittajat sekä paras kakkonen. Ranska ei kuitenkaan paikkaa ota sen saavuttaessaan, vaan mukaan otetaan välieriin seuraavaksi paras maa.

Espanja on jo varmistanut oman lohkovoittonsa ja kolmannessa lohkossa vahvimmin on aloittanut Ukraina. Parhaan kakkosen paikassa ovat tiukasti kiinni Slovakia.

Välieräjoukkueet ovat selvillä ensi viikonvaihteessa, kun kolmannen lohkon toinen turnaus pelataan Ranskassa.

– Nyt odotetaan vastustajaa välieriin viikko. Se on selvä, että finaaliin tässä tekee kaikilla mieli. Se tulee taas eteen vain ja ainoastaan samanlaisella tekemisellä mihin ollaan nyt kehitytty, Kangasniemi summaa.

Ensimmäisen välierän Suomi pelaa vieraissa 28.6. ja toisen kotonaan Pasilassa 2.7. kello 17. Finaaliin selviää ns. Eurocupin säännöin parempi maa. Finaalien vieraspeli olisi ohjelmassa 5.7. ja jälkimmäinen finaali pelattaisiin Suomessa 9.7.

Lähde: Lentopalloliitto