Vladimir Klitshko on avautunut ensimmäistä kertaa tappiostaan Anthony Joshualle.

Klitshkon uran jatko on vielä avoin, mutta ukrainalaisnyrkkeilijä sanoo kokeneensa aivan jotain uutta Joshua-tappiossaan.

– Saattaa kuulostaa järjettömältä, mutta lähdin kehästä myös voittajana, aloittaa Klitshko Boxingnewsin mukaan.

– Ennen matsia olin sataprosenttisen varma voitostani. Valmistauduin otteluun parhaimmalla mahdollisella tavalla ja tunsin olevani elämäni kunnossa. Itse matsissa annoin kaikkeni.

Ja sitten se Klitshkon oivallus:

– En saavuttanut tavoitteitani eli voittoa, mutta sain aika paljon enemmän. En voisi ikinä kuvitella, että sanon tämän, mutta hävitessäni sain paljon enemmän kuin jos olisin voittanut tämän matsin.

– Fanit ja urheilun ystävät ovat huomioineet minut ja kiittäneet tehdystä työstäni. Jopa Joshua osoitti kunnioitusta minua kohtaan. Palaute, jota vieläkin koko ajan saan, on ollut kerrassaan upeata. Nyrkkeilyasiantuntijat sanovat, että näytin suuruuteni, vaikka hävisin. Reportterit kirjoittavat, että poistuin sankarina kehästä.

– Tämä on ehdottomasti uusi kokemus minulle niiden vuosien jälkeen, kun olen mennyt vain voitto mielessä. Nyt tajuan, ettei menestys ole vain pelkästään tavoitteiden saavuttamista. Sen sijaan menestys tarkoittaa parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamista. Aina emme voi edes kuvitella, mitä se voisi olla.