Eteläafrikkalainen huippujuoksija Caster Semenya on saanut jälleen kerran kuulla puheita omasta sukupuolestaan ja testosteroniarvoistaan. Rion 800 metrin olympiavoittaja ei ymmärrä epäilyjä.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ja maailman antidopingneuvosto WADA teettivät jokin aika sitten tutkimuksen kaksien edellisten yleisurheilun MM-kilpailujen naisten testosteroniarvoista. Se herätti jälleen kysymyksen, pitäisikö luontaisesti korkeita arvoja omaavien urheilijoiden testotasoja laskea kemiallisesti, etteivät he saisi hyötyä asiasta.

Roteva Semenya on saanut kuulla urallaan paljon syytöksiä ja solvauksia, mutta hänet on todettu naiseksi ja mikään ei estä häntä kilpailemasta – ellei urheilun valitustuomioistuin CAS peru päätöstään, jolla se kumosi pakolliset hormonihoidot korkeiden testosteroniarvojen naisurheilijoille jokunen vuosi sitten.

– En ymmärrä yhtään, kun minulle sanotaan, että saan etua muihin nähden, olen nainen. Kun käyn pissalla, pissaan kuin nainen. En ymmärrä väitteitä siitä, että olisin mies. Tai jos sanotaan, että minulla on matala ääni. Tiedän olevani nainen, siitä ei ole epäilystäkään, Semenya sanoi SuperSport TV:lle.

– Minun on keksittävä konstit kääntää tämä negatiivisuus positiivisuudeksi Lontoon MM-kilpailuissa, onneksi perheeni tukiverkko on ihan mahtava.

Semenya on ykkössuosikki maailmanmestariksi Lontoon MM-kilpailujen 800 metrillä, mutta hän on mukana ensi kertaa arvokisoissa myös 1500 metrillä.