Moni on ihmetellyt, mistä ihmeestä intialainen Neeraj Chopra on ilmestynyt kummittelemaan keihäänheiton maailmantilaston kärkipäähän.

Nyt 19-vuotias Chopra heitti viime vuonna juniorien ME-tuloksen 86,48. Kauden aikana hän onnistui rikkomaan 80 metrin rajapyykin vain kahdesti perustulosten ollessa 76-78 metrin välillä. Tällä kaudella hän on osoittanut, ettei tulos ollut sattumaa.

Pariisin Timanttiliigassa hän heitti 84,67, lisäksi keihäs on kaartanut neljässä muussa kilpailussa päälle 80 metrin, parhaalla 85,63. Pariisin Timanttiliiga oli nuorukaisele ensimmäinen kilpailu absoluuttisten huippujen joukossa urallaan. Sijoitus oli komeasti viides.

– Tämä oli ensimmäinen kilpailuni näin kovalla tasolla miesten joukossa. Suoriuduin mielestäni ihan hyvin. Haluan lisää tällaisia kilpailuja, se olisi minulle erittäin arvokasta kokemusta myös Lontoon MM-kilpailuja ajatellen, Chopra sanoo Indian Expressille.

Seuraavaksi hän kilpailee Aasian mestaruuskisoissa kotimassaan ensi viikonloppuna.

Chopraa valmensi australialainen Garry Calvert, mutta tämä lähti Kiinaan ja valmennussuhde katkesi, Intian liitto oli jo viemässä muutamaa heittäjää Saksaan legendaarisen Uwe Hohnin oppiin, mutta suunnitelma kariutui, kun ainoastaan Chopra olisi ollut kolmesta miehestä valmis muuttamaan Saksaan.