Mikko Ilonen (69,-3) on hyvin kärjen tuntumassa Pohjois-Irlannissa Portsewart Golf CLubilla käynnistyneessä European Tourin kisassa.

Iltapäivän pelaajien ollessa kierroksellaan Ilosen sijoitus on 20:s. Kärkeen on matkaa neljä lyöntiä, viimeisiin cut-rajan oikealla puolella oleviin pelaajiin kolme.

Aámun kolmannessa ryhmässä kierrokselleen päässyt Ilonen oli hyvin hereillä, neljän ensimmäisen reiän aikana hän teki kolme birkkua. Kierroksen keskivaiheella tuli heikompi vaihe jonka aikana hän teki kolme bogia.

Väyylillä 14-16 Ilonen pisti taas tuulemaan kolmen perättäisen birdien myötä.

– Sain tauluun kuutosella alkavan lopputuloksen, siitä onkin jonkin aikaa edellisestä, Ilonen tokaisi heti kierroksen päätyttyä.

Kolmesta viimeisestä kisastaan peräkkäin karsiutunut Ilonen alitti 70 lyönnin rajan viimeksi huhtikuun lopulla Kiinassa.

– Sain tänään pari tuloksellisesti hyvää pätkää. Siinä välissä oli hiljaisempaa. Puttasin hyvin, mitat ja viheriöiden luvut olivat kohdillaan.

Ilonen on lyönyt hyvin harjoituksissa ja kisaa edeltävissä lämmittelyissä.

– En ole vieläkään saanut hyviä vetoja rangelta mukanani kentälle. Spooni ja hybridi toimivat, draiverin kanssa on painimista. Väliin tulee huonoja svingejä. Onnistumisiakin on joukossa, niistä pitää ottaa muistikuvia seuraaville kierroksille, Ilonen suunnitteli.