Roger Federeriä ei tunneta tennismaailmassa pelkästään uskomattomista lajitaidoistaan, vaan myös herrasmiesmäisestä olemuksestaan.

Sveitsiläinen harvemmin näyttää tunteitaan tenniskentällä ja on voiton hetkelläkin maltillinen juhlinnassaan.

Näin ei ole kuitenkaan aina ollut. Aikoinaan Federerin uran alkua läheltä seurannut, ATP:n silloinen viestintäjohtaja, David Law paljastaa, ettei sveitsiläinen ollut uransa alussa totutun rauhallinen.

– Useasti keskinkertaisen esityksen jälkeen hän paiskoi tennismailaansa. Hän oli vauva, todellinen itkupilli tenniskentällä. Hän oli vain epäkypsä, otti aikansa ennen kuin hän kasvoi aikuiseksi, Law kertoi Fox Sportsin mukaan.

Entinen tennistähti ja Federerin maanmies Marc Rossett oli samoilla linjoilla Lawin kanssa. Rossett muisteli, miten laiskanoloinen nuori Federer valmistautui otteluihinsa.

– Muistan ensimmäisen kerran, kun harjoittelin hänen kanssaan. Hän oli uusi ja lahjakas nuori kaveri Sveitsistä mutta hän oli niin laiska. Hän tuli kentälle ja näytti siltä, ettei häntä kiinnostanut lainkaan pelaaminen.

– Pelasin häntä vastaan Marseillessa finaalissa, jonka voitin. Hän itki palkintoseremoniassa ja ajattelin: ”Herranjestas, älä nyt itke siinä”.