Tenniksen Yhdysvaltain avoimet alkavat maanantai-iltana Suomen aikaa. Turnauksessa voidaan vihdoin ja viimein nähdä kohtaaminen, jota tenniksen ystävät ovat odottaneet vesi kielellä.

Maailmanlistan nykyisen kärjen Rafael Nadalin ja kolmosen Roger Federerin kohtaaminen on nimittäin kuluvan vuoden turnauksessa mahdollista. Kaavion mukaan espanjalais- ja sveitsiläistähti voisivat kohdata välierässä.

Toimittaja Steve Flink korostaa turnauksen alla, että mahdollisen odotetun kohtaamisen lopputulos vaikuttaisi luonnollisesti myös maailmanlistaan.

– Jos Federer voittaa Nadalin, hän voisi olla vuoden paras pelaaja maailmassa. Hänellä ei ole ollut tätä asemaa vuoden 2009 lopun jälkeen, toimittaja sanoo usopen.org -sivulla.

Viime joulukuussa kaksinpelin maailmanlistan kärjessä vuoden päätteeksi oli britti Andy Murray. Nadal on ollut listakärkenä vuoden päätteeksi 2010-luvulla kahdesti (2010 ja 2013) ja serbi Novak Djokovic peräti neljästi (2011-12 ja 2014-15).

Tähdet ovat kohdanneet tänä vuonna kolmesti voittojen ollessa Federerille 3-0.

– Rafa on ehdottomasti ollut hyvin erityinen urallani. Luulen, että hän teki minusta paremman pelaajan. Häntä vastaan pelaaminen pysyy minulle edelleen äärimmäisenä haasteena. Se on todella spesiaalia, Federer pohti turnauksen virallisten kotisivujen uutisessa.

Turnauksessa ykköseksi sijoitettu Nadal kohtaa avauskierroksella serbi Dusan Lajovicin, kolmanneksi rankattu Federer puolestaan punnitsee jenkki Frances Tiafoen.