Pitkin kesää lokaa niskaansa saanut Nick Kyrgios kerää vaihteeksi kiitosta. Australialainen on pelannut loistavaa tennistä Cincinnatin Masters turnauksessa ja valmistautuu finaaliotteluun bulgarialaista Grigov Dimitrovia vastaan.

Kyrgios on herättänyt tennisyhteisössä pahennusta puhumalla avoimesti motivaatio-ongelmistaan. Australialaisen tilanne ei helpota se, että hän keskeytti kolme edellistä otteluaan. Edellisen keskeytyksen jälkeen Rogers Cupissa, Kyrgios käveli buuaksien saattelemana kentältä ulos.

Ennen Cincinnatin Masters -turnauksen finaalia Kyrgios kertoi, että hän on käynyt viime aikoina läpi rankkoja asioita. Kyrgios on lyhyen ajan sisään menettänyt molemmat isovanhempansa.

– Vaarini oli aina paikalla, hän katsoi kaikki otteluni. Isoäitini, joka kuoli, oli kuin äiti minulle. Olen ollut poissa tolaltani heidän kuoltua. Heidän tuki oli korvaamatonta, Kyrgios kertoi Tennis World USA:lle.

Kyrgioksen potentiaali on aina ollut tennisyhteisön tiedossa. Välierissä australialaiselle hävinnyt David Ferrer totesi, että Kyrgios tulee vielä taistelemaan maailmanlistan ykkössijasta.

Kyrgios otti Ferrerin sanat vastaan olkia kohauttamalla.

– On olemassa tärkeämpiä asioita kuin tennis. Se on vain peli. Maailmassa tapahtuu pahempia asioita kuin ottelun häviäminen. Menetin isovanhempani, enkä ehtinyt viettää heidän kanssaan kovinkaan paljoa aikaa juuri tenniksen takia. Ehkä se on osittainen syy, miksi en ota tennistä kovin vakavasti.