Lontoon yleisurheilun MM-kisojen miesten sadan metrin finaalin jälkeen Usain Boltista, Justin Gatlinista ja Christian Colemanista koostunut mitalikolmikko vastaili toimittajien kysymyksiin.

Yksi toimittaja onnistui kysymyksellään saamaan kaikki juoksijat takajaloilleen. Toimittaja kohdisti kysymyksensä Usain Boltille ja tiedusteli, onko tämän kauden heikoimmilla kärkiajoilla ja tiukentuneella dopingtestauksella jokin yhteys.

– Mitä?! Kuulin kyllä, mitä sanoit mutta kysyn silti että, mitä!? Bolt reagoi toimittajan kysymykseen.

Jamaikalaisella kesti hetki ennen kuin pystyi vastaamaan toimittajan kysymykseen.

– Ensinnäkin uskon, että kaikki meistä pitävät kysymystäsi todella epäkunnioittavana. Olemme todistaneet, että teemme kovaa töitä. Gatlin on dopingpannansa kärsinyt ja todistanut kuuluvansa tänne.

Kauden kärkiaika on tällä kaudella Christian Colemanin juoksema 9,82. Aikaa voidaan pitää lähivuosien huippuaikoihin verrattain vaatimattomana. Bolt tarjoili loogisen selityksen tilanteelle.

– On olemassa sellainen asia kuin loukkaantumiset – joskus asiat eivät suju haluamallasi tavalla. Tässä lajissa on lukuisia asioita, jotka vaikuttavat suoritustasoon. Se, että esität meille tuollaisen väitteen on äärimmäisen epäkunnioittavaa.