Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua ottaa seuravassa matsissaan ison riskin, arvioi Sky Sportsin asiantuntija Johnny Nelson.

Huhtikuun lopulla Vladimir Klitshkon kaatanut ja itselleen mestaruusvyön napannut Joshua astuu seuraavan kerran kehään lokakuun 28. päivä. Tuolloin brittinyrkkeilijän vastassa on IBF-liiton ykköshaastaja Kubrat Pulev.

36-vuotias Pulev otellut ammattilaisena 26 ottelua, joista bulgarialainen on voittanut 25.

– Pulev on tehnyt melkein kaikki oikein amatöörinä ja ammattilaisena, joten hän on ansainnut oikeuden haastaa Joshuan, Nelson kirjoittaa.

– Hän on yksi niistä ottelijoista, joita suuri yleisö ei välttämättä tunne, mutta nyrkkeilypiireissä hänestä tiedetään kaikki. Se on iso riski Joshualle, mutta hänen on otettava se tai muutoin hän menettäisi vyönsä, Nelson jatkaa.

Nelson kiinnittää huomiota raamikkaan Pulevin lyöntivoimaan, sillä hän on iskenyt ammattilaisena komeat 13 tyrmäystä.

– Pulev tekee kaiken oikein. Jos Joshua tekee virheen, niin hän tuntee Pulevin iskun voiman varmasti. Pulevin tilastot osoittavat, että hän osaa nyrkkeillä ja lyödä. Tuollainen tilasto on paljon pelottavampi kuin sellaisten kavereiden, jotka voittavat vain pisteillä, Nelson toteaa.