Oteltuaan Floyd Mayweatheria vastaan yhdessä nyrkkeilyhistorian rahakkaimmassa ottelussa, irlantilainen Conor McGregor on vankistanut asemaansa UFC:n kirkkaimpana tähtenä.

Tähtistatuksen myötä McGregorilla on myös enemmän vaikutusvaltaa kuin muilla UFC-ottelijoilla. Viimeisimpien tietojen mukaan McGregorin uskotaan hyödyntävän vaikutusvaltaansa vierailemalla Yhdysvaltojen kongressissa puhumassa vapaaottelijoiden oikeuksista.

McGregor yrittää yhdessä republikaanien kongressiedustaja Markwayne Mullin kanssa saada nyrkkeilyn Muhammad Ali-lakia myös vapaaottelun puolelle. Vuonna 2000 hyväksytty Ali-laki turvaa nyrkkeilijöiden oikeudet ottelupalkkioiden, sopimuksien ja promootion suhteen.

– Hänen tiiminsä edustajat ovat kertoneet meille, että hän on tulossa Capitol Hillille (Yhdysvaltojen kongressi) puhumaan tästä, Mullin kertoi Reutersille.

Ottelupalkkioiden lisäksi, Mullin haluaa UFC:hen ulkopuolisen tahon pitämään kirjaa rankingeista ja tittelihaastajista.

– Haluamme kehittää ammattimaisen lajin, jossa myös ottelijat, jotka eivät ole moottoriturpia, saavat mahdollisuuden otella titteleistä. Tällä hetkellä et saa mahdollisuutta otella mestaruudesta, jos et kykene myymään lippuja, Mullin tilittää.