Venäläinen hiihtotähti Maksim Vylegzhanin on saanut kansainväliseltä vetoomustuomioistuimelta CASilta kirjeen.

Dopingista epäilty Vylegzhanin on vapautumassa kilpailukiellostaan.

– Saimme kaikki kuusi kirjeen, jossa ei ole sanottu, että olisimme vapaita. Kirjeessä kerrotaan, ettei heillä ole suoria todisteita syyllisyydestämme, kertoo Vylegzhanin RT:lle.

Vylegzhanin ei ole vielä vapaa, mutta pääsee pannasta 31. lokakuuta jälkeen, mikäli syyttäjät eivät löydä todisteita dopingin käytöstä.

– Jos mikään ei muutu, voimme hiihtää kaikissa kisoissa 1. marraskuuta alkaen, mukaan lukien olympiakisoissa.

Vylegzhanin voitti Sotshin vuoden 2014 olympialaisissa kolme hopeaa.

SuomiUrheilu.com kertoi jo torstaina mullistavasta päätöksestä: myös venäläishiihtäjät Aleksandr Legkov sekä Jevgeni Belov ovat vapautumassa kilpailupannasta (uutinen).

Maailman antidopingtoimisto WADAn nimeämän Richard McLarenin työryhmän julkistaman raportin mukaan Venäjä manipuloi Sotshin vuoden 2014 olympialaisten dopingnäytteitä.

McLarenin työn tuloksena kansainvälinen hiihtoliitto FIS hyllytti väliaikaisesti Legkovin, Belovin, Aleksei Petuhovin, Maksim Vylegzhaninin ja Jevgenija Shapovalovan 23. joulukuuta 2016.

Venäjä saalisti Vancouverin vuoden 2010 talvikisoista 15 olympiamitalia. Venäjälle varsin (mitalitaulukon yhdestoista) vaatimattoman mitalisaldon on epäilty olevan yhtenä syynä valtiojohtoisen dopingsysteemin kehittämiselle. Sotshin kotikisoissa neljä vuotta myöhemmin Venäjä saikin jättipotin kiilaamalla mitalitaulukon ykköseksi peräti 33 olympiamitalilla. KOK tutkii Sotshin tapauksen ohella uudelleen myös yli tuhatta Vancouverin dopingnäytettä.