Gennadi Golovkinin ja Canelo Alvarezin välistä nyrkkeilyottelua tuomaroinut Adalaide Byrd on laitettu toistaiseksi hyllylle.

Golovkin ja Alvarez iskivät lauantaina yhteen nyrkkeilyn keskisarjan mestaruudesta Las Vegasissa. Ottelu päättyi ratkaisemattomaan eli tasan (uutinen).

Matsin jälkeen isoimman kohun nostatti Byrdin tekemä pisteytys. Byrd näki Golovkinin voittaneen vain kaksi erää, ja tuomarin mukaan Alvarez vei koko ottelun pistein 118-110.

Muut arvostelutuomarit näkivät toisin. Dave Moretti näki Golovkinin voittaneen 115-113 ja Don Trella arvioi matsin päättyneen tasan 114-114.

Byrdin kerrotaan purskahtaneen kyyneliin nähtyään ihmisten reaktiot sosiaalisessa mediassa. Naista on syytetty korruptiosta ja päättäneen voittajan jo etukäteen.

Nevadan urheilukomission toimistujohtaja Bob Bennett sanoi Los Angeles Timesille, että Byrd joutuu sivuun tuomarointitehtävistä toistaiseksi.

– En aio tuoda häntä heti takaisin. Hän on edelleen mukana, mutta tarvitsee tauon. Valitettavasti hän ei onnistunut, Bennett kommentoi.