Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen teki kuluvalla kaudella todellisen läpimurtonsa lajin huipulle, sillä suomalainen nappasi hopeaa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Lipsanen sijoittui seitsemänneksi Belgradin EM-hallikilpailuissa, ja voitti Seinäjoella Suomen mestaruuden.

Mainioiden tulosten lisäksi hän on myös petrannut kahta SE-tulosta. Lappeenrantalainen pisti Pertti Pousin edellisen, pitkään historiankirjoissa olleen ennätyksen romukoppaan tuloksella 17,14. Hallissa sen sijaan syntyi kevättalvella sisäratojen uusi ennätys 16,84.

Lipsanen voitti sunnuntaina Ruotsi-maaottelun viime vuoden tapaan. Vuosi sitten voittotulos oli 16,19, nyt hänen ennätys on siis lähes metrin pidempi.

Kehitys on ollut hurjaa.

– Tällä kaudella yksi 17 metrin ylitys, toivottavasti ensi kesänä niitä tulee useampia. Paljon lämmittää tason nosto tälle kesälle, Lipsanen tuumi Ylen TV-lähetyksen haastattelussa.

Miesten kolmiloikkakisan voitto Ruotsi-ottelussa irtosi tuloksella 16,21. Muista suomalaisista Topias Koukkula oli kolmas ja Arttu Tyystjärvi viides.