Norjan hiihtäjätähti Therese Johaug sai viime viikonloppuna lopullisen tuomion dopingrikkeestään. Pitkän vatvomisen jälkeen Johaugille lätkäistiin 18 kuukauden kilpailukielto tämän annettua näytteen, joka sisälsi clostebol-nimistä anabolista steroidia.

Vaikka Johaugin tapaus vaikuttaa olevan loppuun käsitelty, kansainvälisen vetoomustuomioistuimen menettely asian tiimoilta on saanut norjalaiset ihmettelemään, miksi Johaugin oikeusprosessi käytiin suljettujen ovien takana.

Norjalainen urheilujuristi Gunnar-Martin Kjenner on kritisoinut kansainvälisen vetoomustuomioistuimen menettelyä Johaugin tapauksessa.

– Se aiheuttaa yleisössä epäluuloa ja saa ihmiset ajattelemaan, onko heillä jotain salattavaa tässä tapauksessa? Tämäntyyppinen salailu on meille länsimaalaisille todella vierasta, Martin-Kjenner ihmettelee norjalaiselle Dagbladetille.

– Miksi Johaugia ei kuulusteltu avoimessa salissa? Meidän pitää pystyä olemaan läsnä näissä tapauksissa ja oppia niistä. Avoimuus on pelkästään hyvästä.

Dagbladet on lähestynyt kansainvälistä hiihtoliittoa asian tiimoilta mutta FIS vaikenee, jos kysymykset koskevat Therese Johaugin kuulusteluja.