Täpärästi ulos – Suomi joutuu karsimaan lentopallon EM-kisoihin

© Kuva: Juha Tamminen

Euroopan lentopalloliitto CEV julkisti perjantaina, että seuraavat miesten EM-kisat vuonna 2019 järjestetään ensimmäistä kertaa peräti neljässä maassa.

Isäntinä toimivat Ranska, Slovenia, Belgia ja Hollanti. Tämä tietää samalla sitä, että Suomi joutuu karsimaan kisoihin pääsystä.

EM-kisat järjestetään 13.-29.9.2019. Kisakaupungit kussakin maassa vahvistetaan myöhemmin tänä vuonna. Se tiedetään jo, että Sloveniassa pelataan Ljubljanassa ja Belgiassa Antwerpenissa sekä Brysselissä. Ranskalla on vielä kuusi vaihtoehtoa ja Hollannilla kolme.

EM-kisat laajenevat nykyisestä 16 maasta 24 maahan. Kisoihin pääsevät suoraan kaikki neljä isäntämaata ja kahdeksan muuta maata nyt Puolassa pelattavien EM-kisojen sijoitusten perusteella.

Suomi on näissä EM-kisoissa sijalla 12 ja kun Hollanti on Suomen takana 14. sijalla, niin sen pääsy isäntänä suoraan kisoihin tarkoittaa sitä, että Suomi joutuu ensimmäisenä maana EM-karsintoihin.

EM-kisoihin suoraan pääsevät maat ovat Ranska, Slovenia, Belgia, Hollanti, Saksa, Venäjä, Serbia, Italia, Bulgaria, Tshekki, Puola ja Turkki. Loput 12 maata tulevat karsintojen kautta, jotka pelataan vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Myös naisten EM-kisat 2019 annettiin neljän maan järjestettäväksi. Turkki, Puola, Unkari ja Tshekki järjestävät 24 maan kisat syksyllä 2019, mutta tarkat päivämäärät ja kisakaupungit julkaistaan myöhemmin. Tshekin kisaisännyys on vielä ehdollinen.

Lähde: Lentopalloliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.