Tennistähdet Serena Williams ja Maria Sharapova eivät ole ylimpiä ystäviä.

Naisten välit ovat olleet hyytävät jo pitkään. Sharapovan näkemyksen mukaan Williamsin inho häntä kohtaan alkoi vuonna 2004, jolloin vasta 17-vuotias venäläinen kukisti Williamsin Wimbledonin finaalissa (uutinen).

Äskettäin julkaisemassaan kirjassaan Sharapova mainitsee Williamsin nimeltä yli sata kertaa.

– Hänellä on paksut käsivarret ja jalat. Hän on niin uhkaava ja pelottava, Sharapova kirjoitti.

Esikoisensa syyskuun alussa synnyttänyt Williams vastasi Sharapovalle epäsuorasti kirjeessä, jonka hän osoitti äidilleen. Julkisessa lausumassaan Williams kiittää äitiään vuolain sanoin.

– Olet yksi vahvimmista tuntemistani naisista. Katselin tytärtäni ja hänellä on minun käsivarteni ja jalkani. Minun vahvat, lihaksikkaat, voimakkaat käsivarteni ja vartaloni, Williams totesi.

Lisäksi Williams toi kirjeessään esille dopingin käytön, minkä moni on tulkinnut viittaukseksi Sharapovan saamaan 15 kuukauden mittaiseen kilpailukieltoon.

– Minua on kutsuttu mieheksi, koska näytän vahvalta. Minun on myös sanottu käyttäneen kiellettyjä aineita. Olen aivan liian suoraselkäinen tehdäkseni jotain sellaista.

– On sanottu, etten kuulu naisten urheiluun, vaan miesten. Siksi, että näytän vahvemmalta kuin monet naiset. Oikeasti teen kovasti töitä ja synnyin tämän mahtavan vartalon kanssa, Williams napautti.