Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on suomalaisille yleisurheilun ystäville huippujännittävä. Suomi-Ruotsi -maaottelun lisäksi myös Timanttiliigan puolella nähdään sinivalkoisia värejä, sillä ratakelaaja Toni Piispanen kisaa Brysselin yleisön edessä.

Moninkertainen MM-mitalisti tekee historiaa, sillä hän on ensimmäinen Timanttiliigassa kilpaileva suomalainen paraurheilija.

Kesäkuussa ohjelmaan lisätty 200 metrin kisa herättää ymmärrettävästi intoa Piispasen mielissä.

– Tämä on iso tunnustus lajille. Oli se mahtava fiilis, kun Lontoon lisäksi (parayleisurheilun MM-kisat) kalenteriin tuli toinen iso kisa isolla areenalla. Motivaatiota tuli rutkasti lisää, etenkin kun huomioidaan viime kauden vaikeudet, viime syksyn olkapääleikkaukseen viitannut Piispanen kertoi Ilta-Sanomille.

Piispanen on omien sanojensa mukaan jo kauden tavoitteet ylittänyt. Hän kuitenkin haluaa haastaa belgialaisen ME-miehen Peter Genynin ja oman ennätyksensä kunnolla.

– Jos pystyisin kelaamaan lähelle omaa ennätystäni (38,15), se antaisi hyvän potkun uuteen harjoittelukauteen, suomalaistähti tuumi.

Lontoossa kesällä 100 metrin MM-hopeaa ottanut Piispanen kelaa kilpailussaan Suomen aikaa kello 19.49 alkaen. Voit lukea Ilta-Sanomien haastattelun kokonaisuudessaan täältä.