Suomalaisuimarien ykköstykki Ari-Pekka Liukkonen antoi näytteen syyskunnostaan Espoon lyhyen radan GP-uinneissa.

Liukkonen pyyhälsi sunnuntai-iltana paraatimatkansa 50 metrin vapaauinnin aikaan 21,22. Mies lohkaisi omissa nimissään olleesta SE-ajasta sekunnin sadasosan.

Aika vei hänet tämän vuoden maailmantilastossa kuudenneksi.

– Olin pari viikkoa Ukrainassa leirillä ja siellä työstettiin paljon vetopituutta. Nyt vetopituus oli hyvä, mutta eihän siinä kierroksia ollut, siihen nähden hyvä, että noilla kierroksilla tuli tuollainen aika, Liukkonen analysoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hänen edellinen Suomen ennätyksensä oli yli neljä vuotta vanha.

– Kyllähän tämä on kehityksessä ollut näkyvissä, että ennätys parantuu milloin tahansa, ja nyt se tuli. 21 sekunnin alitus on ihan realistisesti kiikarissa, Liukkonen povasi.

Myös Mimosa Jallow oli kovassa vauhdissa. Hän paransi melkein kolme vuotta vanhaa Suomen ennätystään 100 metrin selkäuinnissa tasan neljällä sekunnin kymmenyksellä lukemiin 58,24. Jallow nousi matkalla maailmantilastossa seitsemänneksi.

– En tiedä yhtään mistä tuo tuli, olin niin väsynyt eilisestä etten jaksanut vetää verryttelyssäkään mitään kovaa ja sanoin Makelle (valmentaja Marko Malvela) etten uskalla aloittaa satasta täysiä. Mutta aloitin silti, Jallow sanoi.