UFC-tähti Conor McGregoria on kehoitettu pyytämään anteeksi tölväisyään.

Irlantilainen vapaaottelija möläytti lauantaina homofobisen kommentin. McGregor lohdutti UFC Gdanskissa otellutta Artem Lobovia tämän taivuttua Andre Filille.

Matsin jälkeen McGregor haukkui Filiä useaan kertaan hinttariksi (uutinen).

McGregorin käyttäytymine on herättänyt paheksuntaa. Irlannin työväenpuoleen (Labour Partyn) tasa-arvoasioiden edustaja Deirdre Kingston kehotti miestä pyytämään anteeksi.

– UFC:n pitäisi julkaista vahva lausunto siitä, etteivät he suvaitse tällaista kieltä. Lopulta hänen on itse otettava vastuu ja pyydettävä anteeksi, Kingston vaati Irish Mirrorin mukaan.

– Ennen kaikkea hänen pitäisi olla tietoinen sanojensa vaikutuksesta. Hän on suuri julkkis Irlannissa ja ympäri maailman. Hän tietää, että jokaista hänen liikettään ja sanaansa seurataan tarkkaan, Kingston painotti.

McGregorin lausunnot ovat ristiriitaisia. Vuonna 2015 hän puolusti näkyvästi samaa sukupuolta olevien avioliittojen laillistamista.

– Me kaikki ansaitsemme yhtäläiset oikeudet. Olemme kaikki ihmisiä riippumatta väristä, sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta. Se on merkityksetöntä. Se tuntuu minusta oikealta, McGregorin kerrotaan tuolloin sanoneen.