Aitajuoksija Nooralotta Neziri oli kesällä todella pahassa ylirasitustilassa.

Neziri kirjoittaa blogissaan, kuinka hän kärsi kokonaisvaltaisesta ylirasittuneisuudesta. Urheilija kärsi reilun vuoden aikana useita kertoja oksennustaudista, flunssasta ja pienistä vammoista.

– Urheilijan kunto on niin monitasoinen kokonaisuus, että jos yksi jalka pöydästä romahtaa, niin alkaa muutkin jalat huojua. Silloin ei pelkkä yrittäminen ja tahto riitä. Silloin on pakko viheltää peli poikki ja miettiä asioita uudelleen. Totesin, että nyt olin mennyt fyysisesti, mutta etenkin henkisesti ylirasitukseen, Neziri kuvailee.

24-vuotias aituri päätti kautensa keskellä kesää. Lapinlahden eliittikisat oli viimeinen niitti.

– Kilpailua edellisenä päivänä yritin tehdä aamulla valmistavaa verryttelyä. Juoksin yhden kierroksen hölkkää, jonka jälkeen lyyhistyin mieheni viereen itkuisena: en jaksanut kunnolla hölkätä 400 metriä, tai että se hölkkä olisi edes ollut kivutonta, Neziri paljastaa.

Tämän jälkeen Neziri oli valmis vaihtamaan valmentajaa. Yli kymmenen vuoden mittainen yhteistyö Jussi Ihamäen kanssa oli tullut päätökseen. Nezirin uudeksi valmentajaksi valikoitui Petteri Jouste, ja Neziri muutti Porista Jyväskylään.

– Nyt melkein neljä kuukautta noiden tapahtumien jälkeen voin sanoa voivani taas normaalisti. Ah, sitä tunnetta, kun pari viikkoa sitten totesin, että vanha Nooralotta on nyt takaisin, urheilija iloitsee ja kehuu Jousteen ammattitaitoa.

– Meidän yhteistyö on alkanut paremmin kuin olisin voinut kuvitella. Luottamus tähän yhteistyöhön ja Petterin ammattitaitoon on kiven kova.

Nezirin blogi löytyy tästä.