Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius sai lauantaina kyytiä Walesin Cardifissa, jossa hän hävisi jamaikalaiselle Dillian Whytelle tuomariäänin selvästi.

Matsin jälkeen Helenius myönsi otelleensa rahan takia. Ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen ei kyseenalaista kyseistä päätöstä, sillä hän jopa ymmärtää Heleniusta.

– Nostan hattua ”Robbelle”. Rahan takiahan hän varmasti otti matsin, mutta hän pystyi olemaan kehässä 12 erää. Se on hyvä suoritus, Asikainen kehui Iltalehden mukaan.

– Minua naurattaa somekirjoitukset, joissa ihmeteltiin, että ”Robbe” lähti huonossa kunnossa matsiin. Jos tarjotaan 200 000-300 000 euron duunipäivää, lähtisin itsekin. Ei sellaisia joka päivä tule, Asikainen sanoi.

Toisaalta, Heleniuksen kunto ei lähimenneisyyden tapahtumien takia ollut välttämättä paras mahdollinen. Siltikin hän teki Asikaisen mukaan oikein.

– Taustalla taisi olla antibioottikuuria ja muuta. Siltä kannalta tämä on kaksipiippuinen juttu, enkä voi sanoa, oliko oikein vai väärin lähteä otteluun, mutta olisin itsekin lähtenyt.

Iltalehden jutun voit kokonaisuudessaan lukea täältä.