Maanantaina Ruotsin voimisteluliitto tiedotti tehneensä voimisteluvalmentajasta ilmoituksen poliisille. Ilmoituksen taustalla olivat epäinhimilliset harjoitusmenetelmät sekä sopimaton käytös harjoituksien yhteydessä.

Maanantainen ilmoitus nosti pinnalle toisen vastaavan tapauksen Ruotsin voimistelupiireistä, jossa voimisteluvalmentajaa syytetään itsetuhoisten ajatusten ja syömishäiriöiden aiheuttamisesta valmennettavissaan.

– Valmentaja on kritisoinut valmennettavien ulkonäköä, hän on aiheuttanut bulimiaa ja syömishäiriöitä. Hän on saanut voimistelijat toistuvasti itkemään ja harkitsemaan itsensä satuttamista, kirjoitti Norrlandissa sijaitsevan voimisteluseuran puheenjohtaja kirjeessään Ruotsin yhdenvertaisuusvaltuutetulle.

Ruotsalaismedia Aftonbladet otti yhteyttä kirjeen kirjoittaneeseen puheenjohtajaan. Puheenjohtaja oli varsin niukkasanainen ja pahoillaan siitä, että tämän tyyppiset henkilöt saavat olla tekemisissä nuorten kanssa.

– Kaikki kirjoittamani asiat pitävät paikkansa ja voimisteluliitto tietää sen. On äärimmäisen surullista, että tätä henkilöä ei saada pois ruotsalaisen voimistelun parista, puheenjohtaja kommentoi.