Ampumahiihdon MM-kisoissa säväyttänyt Olli Hiidensalo on satsannut hiihtoon – ”Tavoitteena olympialaiset”

© Kuva: Getty Images

Ampumahiihdon maailmancup käynnistyy runsaan kolmen viikon kuluttua. Olli Hiidensalo on ennättänyt olla lumella vasta viikon.

Hiidensalo leireili viime viikon Vuokatissa. Ampumahiihtäjä pääsi silloin vasta ensimmäisen kerran lumelle tällä kaudella.

– Olen ollut lumella vasta viikon. Tulin nyt tässä välissä pois Vuokatista, koska kroppa menee helposti tukkoon. Nyt vuorossa on jalkalenkkiä ja sitten palataan takaisin hiihtoon, Hiidensalo kertoo SuomiUrheilulle.

Ampumahiihdon maajoukkue oli korkean paikan leirillä syys-lokakuun taitteessa Italiassa, mutta lumille he eivät tuolloin päässeet. Lajinomainen harjoittelu hoitui rullasuksilla.

– Se on ampumahiihtäjien ongelma, ettei meille ole tarjolla ampumismahdollisuuksia jäätiköillä, kuten vaikka hiihtäjien suosimassa Val Senalesissa, Hiidensalo harmittelee.

Tällä hetkellä Suomessa ampumahiihtoon soveltuvat paikat löytyvät muun muassa Vuokatista, Kontiolahdelta ja Imatralta.

– Meillä on maajoukkueleiri vielä edessä. Menen Vuokattiin takaisin ensi viikolla. Siellä on yksi leirikisa ja samalla tarkkailu maailmancupiin. Kolmen viikon päästä Kontiolahdella on katsastus maailmancupiin ja IBU-cupiin, Hiidensalo selvittää.

Hiihtoon panostettu

26-vuotias Hiidensalo ennätti ampumahiihdon lisäksi sivakoimaan Vuokatissa ilman pienoiskivääriään. Hiidensalo kisasi hiihdon Suomen Cupissa viestissä Vantaan Hiihtoseuran väreissä. Hiidensalon, Waltteri Vinkanharjun ja Anssi Pentsisen muodostama trio nappasi voiton.

Kuluvaa kautta silmällä pitäen Hiidensalon harjoittelun painopiste on ollut hiihdossa.

– Voiman hankintaan ja tekniikkaan on panostettu. Hiihto on mennyt eniten eteenpäin. Sitä kautta on tullut hiihtovauhtia lisää.

Helmikuussa Hiidensalo ylsi Hochfiltzenissä ampumahiihdon MM-kilpailuissa 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailussa 36:nneksi. Se on miehen uran kohokohta ja paras suomalaismiehen suoritus MM-kisoissa kymmeneen vuoteen. Maailmancupissa hän ylsi viime kaudella neljästi pisteille.

Tulevan kauden päätavoite siintää helmikuussa ja Etelä-Korean Pyeongchangissa.

– Ehdottomasti tavoitteena on olympialaiset. Kilpailullisesti tavoitteena on päästä menestymään mc-kisoissa, Hiidensalo listaa.

Kahdella viime kaudella Hiidensalo onnistumisprosentti penkalla on ollut 77. Ammunta näyttelee jatkossakin suurta roolia.

– Ammunnan suhteen on menty aika lailla samalla tavalla kuin aiemminkin. Hiihtovauhti minulla on ihan ok. Ammunnasta se on kiinni, siitä se lähtee, Hiidensalo ynnää.

Ampumahiihdon maailmancup käynnistyy 24. marraskuuta Ruotsin Östersundista. Samana päivänä kisaillaan myös ampumahiihdon IBU-cupissa Norjan Beitostölenissä.

Eemeli Pienimaa


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.