WBA- ja IBF -liittojen raskaan sarjan mestarin Anthony Joshuan ja WBO -liiton raskaan sarjan mestarin Joseph Parkerin ottelu on yhä lähempänä toteutumista ensi vuonna. Joshuan promoottori Eddie Hearn ja Parkeria edustava Duco Events ovat käytännössä jo vahvistaneet ottelun, ja enää kättä väännetään vain ottelun voittorahojen jakamisesta raskassarjalaisten kesken.

Raskaan sarjan nyrkkeilyn supertähtien kohtaamisen vahvistamisen ainoina esteinä ovat promoottorien erimielisyydet ottelijoidensa taloudellisesta arvokkudeesta. Hearn puhui vasta 75-25 prosentin tulojen jaosta Joshuan hyväksi. Duco Events ei katsonut tätä kuitenkaan hyvällä, vaan kokivat sen loukkauksena Parkeria kohtaan.

– Olemme puhuneet 65-35 prosentin tulojaosta alusta asti. Se on meidän pohjamme. Hearnin puheet 75-25 prosenteista aliarvioivat Parkeria pahasti. Nyt kuitenkin näyttää, että Eddie on lähellä sopimusta kanssamme. Se on hyvin kannustava tieto, Duco Eventsin edustaja David Higgins kertoi Ringnews24:lle.

Hearn laukoi kommenttinsa tuoreessa Youtube -videossa mediatilaisuudessa. Hearn vitsaili videolla oman ottelijansa kustannuksella, korostaen tämän taipumusta kellahtaa kanveesiin kovista iskuista. Uusiselantilaisen nyrkkeilymestarin edustajat eivät kuitenkaan menneet bluffiin, vaan päättivät heittää herjaa Joshuan suuntaan.

– Eddien video oli loistava ja hän on hauska kaveri, mutta videon oli selvästi tarkoitus harhauttaa meitä oikealta puheenaiheelta. Se aihe on Joshuan ”lasileuka”. Yhä suurempi määrä Joshuan kanssa sparranneista ottelijoista väittää lyöneensä hänet kanveesiin. Saamme jatkuvasti yhteydenottoja ottelijoita, joilla on videomateriaalia näistä tilanteista, Higgins piikitteli.

Parker on itse tyytyväinen ottelusopimukseen liittyviin tuoreisiin käänteisiin.

– Haluan testata taitojani parhaita vastaan ja tämä on ottelu, jonka todella haluan. David Higgins tekee kaiken, minkä pystyy ja vaikuttaa, että hän on saamassa AJ:n todellisen tilanteen esiin. Jos Joshua ei suostu 65-35 prosentin jakoon, on aika selvä ettei hän halua ottelun toteutuvan, Parker sanaili.

Anthony Joshua otteli viimeksi lokakuussa Cardiffin otteluillassa päihittäen Carlos Takamin kymmenessä erässä. Parker taas puolusti mestaruusvyötään viimeksi syyskuussa Manchesterissa Hughie Furya vastaan.