Camilla Richardsson ylsi viime vuoden tapaan hopealle naisten 7,5 kilometrillä maastojuoksun PM-kilpailuissa, jotka tällä kertaa juostiin Tanskan Middelfartissa.

Ruotsin Sara Christiansson ehti maaliin seitsemän sekuntia ennen Vasa IS:n juoksijaa. Aino Kivenmäki oli 14:s ja Janica Mäkelä 15:s.

Richardsson aloitti mutaisissa olosuhteissa mutkittelevalla reitillä kilpailun maltillisesti kärjen tuntumassa ja jaksoi maaliin toiseksi parhaiten.

Jukka (Keskisalo, valmentaja) sanoi, että saan kyllä juosta tosi rohkeasti, mutta en tyhmästi. Lähdin sopivan rennosti. Pystyin pitämään sen vauhdin aika hyvin. Oli vähän niin, että se voitti, joka hyytyi vähiten. Aika raskas reitti, Richardsson sanoi SUL-tiedotteessa.

Hän arveli jättävänsä maastojuoksun EM-kilpailut väliin.

– Kesän EM-kilpailut ovat kuitenkin päätavoite. Ehkä on parempi jättää tuo nyt väliin, joulun jälkeen viideksi viikoksi Etelä-Afrikkaan Dullstroomiin leirille suuntaava vaasalainen sanoi.

Miesten 9 kilometrillä suomalaisista parhaiten sijoittui Jaakko Piesanen, joka oli 15:s. Miika Tenhunen oli 20:s, Eero Saleva 21:s ja Robin Ryynäsen PM-startti päättyi keskeytykseen.

Richardssonin hopean lisäksi Suomi saavutti PM-kilpailuissa kaksi mitalia 19-vuotiaissa. Saija Seppä juoksi 4,5 kilometrillä toiseksi ja juhli lisäksi pronssia joukkuekilpailussa Salla Laukkasen ja Lotta Sumuvuoren kanssa. Laukkanen oli kahdeksas ja Sumuvuori 17:s.

Miehissä 19-vuotiaiden 6 kilometrillä suomalaisnelikosta paras oli 15:nneksi sijoittunut Tomi Lehto. Leevi Kerhonen oli 17:s, Julius Mäkinen 19:s ja Mika Kotiranta 20:s.

Lähde: SUL-tiedote