UFC-mestari Georges St. Pierre ei halua pitää itsellään voittamiaan mestaruusvöitä.

Kanadalainen piti hallussaan UFC:n välisarjan mestaruutta vuodet 2008-2013. St. Pierre puolusti vyötään onnistuneesti yhdeksän kertaa.

Tämän jälkeen mies jätti UFC-kehän muutamaksi vuodeksi, kunnes hän palasi Octagoniin marraskuun alussa. Painoluokkaa vaihanut St. Pierre kukisti keskisarjan titteliottelussa Michel Bispingin (uutinen).

Tavoilleen uskollisena St. Pierre antoi nopeasti pois saamansa mestaruusvyön.

– Olen antanut jokaisen voittamani vyön henkilölle, joka on auttanut minua urani aikana. Ensimmäisen vyöni annoin äidilleni, St. Pierre kertoi Bloody Elbow’n haastattelussa.

Tuoreimman vyönsä St. Pierre antoi painivalmentajalleen Victor Zilbermanille, joka on antanut vapaaottelijalle vinkkejä yli 15 vuoden ajan.

– Hän on entinen Neuvostoliiton painija. Kun annoin vyöni hänelle, niin näin hänen hymyilevän ensimmäisen kerran koskaan. Se teki minut erittäin onnelliseksi, St. Pierre iloitsi.

St. Pierre arvostaa muistoja ja hänen jättämäänsä perintöä mestaruusvöitä enemmän.

– Vyö on symboli. Se on kiva. Se edustaa kovaa työtä ja sitoutumista, mutta se voidaan varastaa tai se voi mennä rikki. Muistojani ei voi kukaan ottaa minulta pois, ottelija sanoi.