Lähes 50-vuotias konkarinyrkkeilijä Roy Jones Jr. haluaa iästään huolimatta jatkaa edelleen uraansa. Neljässä eri painoluokassa yhteensä kuusi maailmanmestaruutta iskenyt amerikkalaislegenda korosti uudessa NY Fightsin haastattelussa, ettei välitä epäilijöiden huutelusta.

– He saavat sanoa, mitä haluavat. Lähdin nyrkkeilyyn alun perin juuri siksi, etten välittänyt mitä minusta puhutaan. Vielä nytkin jatkan uraani sen vuoksi, että minua ei kiinnosta pätkääkään, mitä ihmiset ajattelevat, Jones.

Tammikuussa 49 vuotta täyttävä Jones otteli tänä vuonna vain kerran. Hän kaatoi reissumiesottelijan Bobby Gunnin kahdeksassa erässä viime helmikuussa.

Jones on hävinnyt vain kerran sitten vuoden 2011. Monet asiantuntijat ovat arvioineet ex-mestarin olleen vain haamu entisestään viime vuosina. Suurin muutos analyytikkojen mukaan tapahtui vuonna 2003, jolloin jenkkipugilisti nosti painoaan raskassarjaan ja tiputti takaisin raskaaseen keskisarjaan samana vuonna.

Lähes kaikki Jonesin vanhoista nimekkäimmistä vastustajista ovat jo lopettaneet uransa. Rap-muusikon uraakin tehnyt veteraani-iskijä vierastaa kuitenkin vieläkin ajatusta eläkepäivistä.

– Pieksen edelleen ihmisiä ja räppään porukan mukiloinnista vieläkin. Puhun ihmisille vieläkin muiden pieksemisestä. Sehän kuulostaa siltä, että teen sitä siis edelleen. Rakastan sitä, mitä teen. Se on hienoa, sillä tiedän etten kykene enää joskus tekemään tätä, Jones mietti.

Roy Jones Jr. on yksi amerikkalaisen nyrkkeilyn menestyneimpiä hahmoja. Entinen olympiamitalisti on voittanut urallaan maailmanmestaruudet keskisarjassa, ylemmässä keskisarjassa, raskaassa keskisarjassa ja raskassarjassa.